studio cotton & clay Rubia Silk kussens

Rubia Silk

Studio Cotton & Clay is een jonge ontwerpstudio opgericht door interieurarchitecten Eliska Cnossen en Arlette Timmermans. Kenmerkend aan het werk van Studio Cotton & Clay is het onderzoeksproces naar materiaal en textuur wat een belangrijke rol speelt bij het eindproduct.

Cnossen en Timmermans delen een passie voor textiel. Deze passie leidde tot een onderzoek naar het verven van textiel met natuurlijke verfstoffen. De resultaten zijn verwerkt in Rubia Silk, een bijzondere serie kussens.

De resultaten van het verven met het pigment van de Rubia Tinctorum (Meekrap plant) in combinatie met verschillende soorten zijde was boven verwachting. De tinten verschillen van intens rood tot aan zachte pastel tinten. Het handmatig verven van zijde is een langdurig proces. Nadat de zijde haar gewenste kleur heeft, wordt deze bedrukt met een lijntekening van een spirograaf die de continuïteit van het natuurlijke proces als een doorlopende lijn laat zien. Het handmatige proces wordt ook in het drukken voortgezet door middel van de zeefdruktechniek. Door elk kussen met de hand te maken ontstaan er unieke producten.

 

Omdat de kussens worden gemaakt van twee verschillende types zijde ontstaat een spannende combinatie qua textuur. De rijke glans van de pongé zijde combineert perfect met de matte bourette zijde.